
Hè, hè, eindelijk het eten wordt opgediend, nou ja eten. Hadden ze daar zo veel tijd voor nodig? Oh het is nog geen hoofdgerecht, dit heet dus een amuse. Het is een hapje omhuld met rookvlees en wat erin zit, dat maakt allemaal niet uit. Het smaakt prima! Maar ja zo’n amuse is wel snel op “En, wat nu?” klonk het toen alles weggeslikt was.
Op het hoofdgerecht moet hij nog een ‘gang’ extra wachten, eerst krijgen we een spoom. “Spoemmm, ook daar heb ik nog nooit van gehoord” zei hij, “Wat is dat?” “Je krijgt een bolletje ijs in tonic, dat is de spoom” werd er geantwoord. “IJs? Krijgen we eerst een toetje?” riep hij helemaal verbaasd. Een spoom is een tussengerecht, om de smaak te neutraliseren. Dat is om de smaak van dat bosuitje weg te krijgen. “Oh, dat is wel goed ja!”
Na nog een kwartiertje kokkerellen in de keuken werden de borden met het hoofdgerecht geserveerd. Iedereen mocht kiezen, een hertenbiefstuk of gegrilde varkensrollade. Nou hertenbiefstuk dat hoefde hij niet, veel te zielig en rollade daar was hij gek op, dus de keuze was niet moeilijk. Ook lagen er nog zelfgemaakte aardappelkroketjes en stoofperen uit eigen tuin op het bord. En die cranberrysaus met geroosterde amandelen, dat hoefde niet, het was goed zo, wat op zijn bord lag. Eindelijk eten, hè, hè! Het was zeker de moeite van het wachten waard. En plaats voor een toetje was er niet meer, hij paste weer een rondje, maar bleef wel gezellig aan tafel zitten.
Je hebt het allemaal leuk verwoord hoor, alleen de volgende dag klopte niet helemaal, want hij moest nog steeds uitbuiken.
BeantwoordenVerwijderenDus werd het de kom tomatensoep van de vorige dag.
En ik kreeg wel trek in die hutspot van het plaatje, dus die hebben wij vanavond maar gegeten.
BeantwoordenVerwijderen